MINDFULNESS: GEURIG BOETSEREN

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 09:18

Het uitvoeren van MINDFULNESS oefeningen biedt jouw kind de mogelijkheid om bewust te leven vanuit zijn of haar zintuigen en om te verstillen in zijn of haar hoofd. De oefeningen zorgen er voor dat jouw kind meer ZORGELOOS in het NU kan gaan staan. 

 

Post foto's van je oefeningen of creaties op instagram of facebook met #KindInKunstOntmoetingen.

MINDFULNESS OEFENING: GEURIG BOETSEREN.

 

DIT HEB JE NODIG:

  • 1 kop zout
  • 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
  • 1 kop water
  • een eetlepel olie (aardnoot, maïs of olijf)
  • enkele druppels etherische olie of een beetje geurig wasmiddel (gebruik minder water bij gebruik wasmiddel)
  • een grote, stevige kom
  • uitsteekvormen van klei of koeken
  • een oven
  • verschillende kleuren verf en verfborstel

 

ZO MAAK JE HET:

  • Meng het water en het zout in de grote kom.
  • Voeg beetje bij beetje bloem toe en kneed het deeg met je (propere) handen. Een favoriete bezigheid van kinderen!
  • Giet een eetlepel olie en enkele etherische druppels op het deeg en kneed alles goed samen.
  • Als het geheel te korrelig en droog is, voeg dan nog enkele druppels water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.

 

DROGEN:

De droogtijd hangt af van de dikte van het deeg. Bak 1 tot 3 uur in een oven van 100° of laat je knutselwerkjes een dag drogen op de verwarming.

 

AFWERKEN:

Wanneer je vormpjes voldoende afgekoeld zijn, kan je het nog voorzien van mooie kleuren door de schilderen. Heb je vernis in huis dan kan je jouw creaties hiermee beschermen of doen blinken.

 

TIP:

  • Je kan ook enkele druppels voedingskleurstof of verf toevoegen aan het deeg.
  • De losse deeltjes verbind je door ze tegen elkaar te drukken of door een vochtig penseeltje. 
  • Maak voor het bakken een gaatje met een satéprikker in je vorm. Je kan er nadien een touwtje doordoen. Nu heb je een leuke hanger. 
  • Gebruik al je fantasie en maak de leukste dingen uit het deeg.
  • Te veel deeg gemaakt? Bewaar de overschot in een natte doek en in een afgesloten pot!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.