GENIETMOMENT: EEN ZONNIGE ZOMERDAG

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 09:17

Het doen van een GENIETMOMENT biedt jouw kind de mogelijkheid om bewust ME-TIME te integreren. Even ontsnappen aan de druk en gejaagdheid van de maatschappij. De GENIETMOMENTEN bieden jouw kind de kans om met meer ADEMRUIMTE in het leven te gaan staan. 

 

Zoek een gezellig plaatsje op in huis of buiten in de tuin. Leg een yogamatje of een groot badlaken of deken op de grond. Je kan een rustgevend muziekje laten klinken wanneer je dit fijn vindt. Adem een aantal keer rustig in en uit. Lees of beluister nu het VISUALISATIE verhaal. Wanneer je luistert naar het VISUALISATIE verhaal kan je jouw ogen sluiten. Voel wat dit met jou doet. Nadien kan je nog een beeld schilderen, kleuren of kleien vanuit het verhaal!

Ontvang je graag de ingesproken versie van het VISUALISATIE verhaal? Mail dan naar kikoarendonk@gmail.com

Post foto's van je oefeningen of creaties op instagram of facebook met #KindInKunstOntmoetingen.

GENIETMOMENT: EEN ZONNIGE ZOMERDAG.

Thema: rust in mijn hoofd

 

Doe je ogen dicht, maak het heel stil. Ga recht op je stoel zitten. Voel hoe je billen de stoel raken. Voel de leuning tegen je rug. Voel hoe de stoel jou draagt. Zet nu je voeten stevig op de grond. Voel hoe je voeten de grond raken. Stel je voor dat er vanuit je voeten energiedraden stromen helemaal naar het midden van de aarde. Telkens je inademt, stroomt er krachtige, nieuwe energie van moeder aarde langs je energiedraden door je voeten naar je hele lichaam. Bij elke uitademing geef je alle negatieve gedachten en gevoelens mee naar het midden van de aarde.

Misschien kan je elke keer je inademt de energie vanuit de aarde voelen tintelen in je voeten, langs je benen omhoog naar je heupen, naar je buik, langs je borst en langs je hart tot helemaal in je hoofd. Adem rustig de aarde-energie in, en blaas je gebruikte energie uit. Adem diep in en voel je buik dikker worden, adem uit terwijl je buik leegloopt.

Stel je nu een heerlijke zomerdag voor. Eentje wanneer het lekker warm is met enkele schapenwolkjes en een stralende zon aan de hemel. Je ligt lekker in een bloemenweide op het gras of op een dekentje. Je ruikt de zoete bloemen in al hun kleuren, je ruikt het frisse, jonge gras. Je hoort dat de wind zachtjes door het riet ruist, je hoort de vogels in de bomen hun mooiste lied fluiten en de krekels tussen het gras tjirpen er op los. En terwijl je daar zo ligt, voel je je heerlijk ontspannen. Niets moet en alles mag.

Je geniet van de geuren en de geluiden die de natuur je brengt. Het maakt je meer en meer ontspannen. Je voelt de zon haar stralen je lichaam opwarmen. Je voeten, je benen, je buik, je schouders, je hoofd. En ook met je hart neem je de positieve warmte van de zon op. Het geeft je positieve energie. Neem maar zoveel warmte en energie in jou dat nodig is. De zon haar warmte en energie is oneindig en stopt niet met stralen.

Wanneer je helemaal opgewarmd bent, kijk je naar boven naar de wolken die zachtjes voorbij drijven. Welke kleur hebben ze, zijn ze groot, klein, dik, dun… Misschien kan je wel enkele figuren in de wolken herkennen. Bekijk ze maar eens goed. Het brengt je hoofd helemaal tot rust. Het denken stopt meer en meer wanneer je de figuren ontdekt.

Wanneer je helemaal tot rust bent gekomen in je hart en in je hoofd, wanneer je batterijen helemaal opgeladen zijn met de warmte en energie van de zon, beweeg je je vingers en je tenen langzaam. Wanneer je er klaar voor bent, rek je je nog lekker even uit en doe je ogen weer open.

WELKOM!

Je kan met verf, kleurtjes of klei nog een verbeelding maken van de figuren die je ontdekt hebt in de wolken. Of maak een gevoelstekening vanuit het gevoel dat nu bij jou past.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.