KRACHTIG KIND: DE MASSAGE BOOM.

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 20:26

Graag deel ik een duomassage waarbij kinderen tot rust kunnen komen via aanrakingen. Het verhaal nodigt kinderen uit om stil te staan bij het ritme van de seizoenen. Tijdens de herfst kan je met jouw lichaam even mee voelen met de magische boom. Alle gevoelens en gebeurtenissen die niet meer bij jouw passen mag je loslaten met de herfstwind. In de winter maken we tijd voor de stilte en de rust in ons lichaam. Vervolgens kijk je tijdens de lente uit naar alle nieuwe dingen die bij jou horen. En tot slot kan jij stralen met al jouw kleuren in de zomer. 

 

Zoek een rustig plaatsje en geniet samen van de duomassage. De massagehandelingen staan steeds voor de tekst.

Ontvang je graag de ingesproken versie van het KAMPVUUR verhaal? Mail dan naar kikoarendonk@gmail.com

Post foto's van je oefeningen of creaties op instagram of facebook met #KindInKunstOntmoetingen.

MASSAGE VERHAAL: DE MAGISCHE BOOM.

 

 

Ik neem je mee naar het stiltebos. Het is een groot bos waar je enkel geluiden uit de natuur kan horen. Het ruisen van de wind tussen de bladeren, het zingen van de vogels, het tjirpen van de krekels, het kwaken van de kikkers,… Midden in het bos is er een open, groen veld. En in het midden van dat veld staat een magische boom. Het is een grote, stevige boom met een dikke stam en hele diepe wortels. 

 

De boom had wel honderd verschillende takken. Daar was hij supertrots op. Aan elke tak zaten wel duizend blaadjes. In de prachtigste tinten van de kleur groen. Daar had de magische boom zijn best voor gedaan. Hij had er de hele zomer voor gezorgd. Via zijn wortels stroomde er water, voeding en energie naar al zijn blaadjes. Hij schitterde met zijn prachtige, groene blaadjes daar midden in het open veld. Hij had zich voorgenomen om ze nooit meer te verliezen.

 

 

Na de zomer werd het frisser en de herfst kwam in het land. Het begon te waaien. De blaadjes werden nog mooier en veranderden in de mooie herfstkleuren van geel, oranje en rood. Zo leek het alsof de bladeren net zoals de zon het open veldje opfleurde tijdens de grijze dagen.

 

 

Het werd nog frisser, het begon meer te waaien en te regenen. De blaadjes vonden het niet meer zo fijn en verloren hun mooie kleuren. Ze werden droevig en kregen een bruine kleur. Ze paste niet meer zo goed bij de boom. De magische boom dacht alleen maar: “Vasthouden, die blaadjes, goed vasthouden.” Toen de bui voorbij was, had hij al zijn blaadjes nog. De magische boom was apetrots op zichzelf.

 

Maar het begon harder te waaien en de regenbuien volgde elkaar sneller op. De magische boom werd zo moe van het proberen vast te houden van al zijn blaadjes. “Oh help, help!” hoorde de boom op een dag. Een blaadje viel naar beneden. Boom wilde het nog vasthouden, maar het lukte hem niet. Hij was verdrietig en moe.

"Help, help!" een ander blaadje viel naar beneden. Weer probeerde de magische boom om het blaadje bij zich te houden. Maar het lukte hem weer niet. De tranen rolde over zijn bast. 

 

 

Er volgde een herfststorm. Het begon heel erg te waaien en te regenen. De takken van de magische boom schudden stevig door elkaar. De boom deed zijn uiterste best om al zijn blaadjes bij zich te houden. Maar de storm was te sterk. Alle blaadjes vielen naar beneden. Geen enkel blaadje hing er nog aan de boom. Zo verdrietig en moe was de magische boom nog nooit geweest.

 

 

 

 

Het werd kouder en kouder en de winter had een mooi wit sneeuwdeken op de takken van de magische boom gelegd. Het zorgde er voor dat de boom even kon rusten. Hij viel in een diepe slaap. Heel de winter lang deed de magische boom terug energie op vanuit het diepste van de aarde.

 

Toen tijdens de lente de zon de aarde en de boom een beetje verwarmde, ontwaakte de magische boom uit zijn winterslaap. Hé wat voelde hij daar, precies op de plaats waar de blaadjes eerst zaten? Er begon iets te kriebelen. Op de plaats van het eerste blaadje ontstond een knopje. Even later kriebelde er ook op de plaats van het tweede blaadje een tweede knopje. Na een tijdje kriebelde het over heel zijn takken. Er ontstonden wel duizenden nieuwe knopjes. Het zorgde er voor dat de boom minder verdrietig werd.

 

Langzaam aan kwam er uit elk knopje een blaadje te voorschijn in de mooiste tinten van groen. Tijdens de zomer schitterde de magische boom weer met al zijn mooie, groene blaadjes daar midden op het open veldje in het stiltebos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.