YULE RITUEEL: oude en nieuwe intenties

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 09:36

Waar het ritueel oorspronkelijk vandaan komt, weet ik niet. Maar ik vind het zo een mooie manier om even stil te staan bij het leven dat ik dit graag met jullie deel. Het is een ritueel om te doorvoelen welke dingen je mag loslaten, welke dingen je mag verwelkomen in jouw leven en welke intenties jij in de wereld wilt zetten. Het is zeer toegankelijk voor groot en klein. Ik deed het op oudejaarsavond met mijn gezin.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Je verzamelt 1 dennenappel per persoon en laat deze gedurende een aantal dagen goed drogen. Aangezien ik niet zo geweldig ben in plannen en op de dag zelf nog dennenappels ging rapen, liet ik de dennenappels drogen in de oven tussen de ovengerechten door. De restwarmte van de oven werd zo optimaal gebruikt!

Schrijf of teken voor de jongsten op kleine briefjes dingen die je los wilt laten en waar je licht aan wilt geven, wat jouw wensen zijn voor jezelf en iedereen die je lief is en jouw intenties voor de wereld.

Stop deze in de openingen van de dennenappels eventueel met gedroogde lavendeltakjes.

Verbrand de dennenappels in een vuurtje en geniet van de warmte en het licht dat ontstaat. Neem dit warmte en licht mee in het jaar 2021, visualiseer en creëer jouw intenties en leef zo een beetje meer jouw eigen leven!

Voor wie wenst, kan je nog een boodschap uit het vuur halen. Neem een foto van jouw brandende dennenappel en kijk of er een beeld mag ontstaan. Je kan op het internet de spirituele betekenis van dit beeld terugvinden. Ik zag alvast een magisch dier in mijn vuurvlammen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.