VERTEREN DOOR TE BEWEGEN

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 09:54

Het eerste, echte deel van de herfstvakantie is voorbij en we beginnen vandaag aan de verlenging. 

 

Hopelijk voor jullie een extra weekje genieten van de rust, de natuur en van elkaar. 

Maar voor velen een extra oefening in het duizendpoot-zijn om alles praktisch te kunnen organiseren.


Vorige week verteerde ik de beslissingen van mijn gemeentebestuur (geen activiteiten voor kinderen waardoor KIKO geen kinderen mag ontvangen) door in beweging te komen. 


Kasten werden uitgemest. Dingen die we niet meer hoefden, kregen een nieuwe bestemming. Door afstand te doen van materialen die niet meer bij ons passen maken we niet enkel ruimte in ons huis maar ook in ons lichaam. Onbewust ruim je ook binnen in jou dingen op die niet meer voor jou dienen. Hierdoor kunnen er nieuwe processen ontstaan.  


Toen er letterlijk meer ruimte in huis was en ook in mijn lichaam kriebelde het om te gaan creëren. 


De verf, de borstels & rollen, de afplaktape en de beschermfolie werden verzameld en een hele week lang schilderde ik muren en plafonds in ons huis. Van 's morgens vroeg tot 's avonds kwam ik in beweging. Oplappen en opschuren van oneffenheden. Elke keer opnieuw een nieuwe laag schilderen waar nieuwe dingen mogen ontstaan: een ruimte (in huis EN in mijn lichaam) creëren die past bij de energie van deze tijd, licht en warmte toevoegen, de natuur binnenbrengen, een oord waar het gezellig thuis-zijn is. Met elke nieuwe laag op de muur creëer ik ook een nieuwe nog onbeschreven laag in mijn lichaam. 


Nu de muren en mijn lichaam weer verschillende ruimtes bevatten met ongeschreven witte delen, laat ik de rust en de stilte toe om te bekijken en voelen wat er mag ontstaan. 


Door fysiek in beweging te komen op eender welke manier: wandelen, fietsen, lopen, sporten, dansen, schilderen, ... zet je binnenin jouw lichaam ook processen in beweging. Hierdoor komen de gevoelens en belevenissen in beweging waardoor deze minder gemakkelijk vast komen te zitten in jouw lijf. Je zorgt voor een stroming waardoor je beter jouw gevoelens en belevenissen kan doorvoelen, herkennen en erkennen wat voor jou is en wat van een ander is, wat nog van toepassing is en wat niet meer bij jou past en je los mag laten. Hierdoor ontstaat er een ruimte van mogelijkheden, oplossingen en inzichten om nieuwe dingen te creëren.


Ik gun mezelf de rust en de stilte die mijn lichaam nu nodig heeft en zet de deuren naar nieuwe mogelijkheden wagenwijd open!


Draag in eerste plaats zorg voor jezelf en voor elkaar.

Kind In Kunst Ontmoetingen - Bleek 44 te Arendonk - www.kikoarendonk.be - kikoarendonk@gmail.com 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.