HET IS WAT HET IS...

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 15:55

Het is wat het is...

 

Waar ik en 10 KIKO-genieters zo naar uit keken tijdens de herfstvakantie mag jammer genoeg niet doorgaan omwille van de corona maatregelen. Ook voor de kinderen jonger dan 12 jaar mogen er in de gemeente Arendonk geen activiteiten georganiseerd worden t.e.m. 11 november 2020. Dus geen lachende gezichtjes, warme hartjes en creatieve geesten op de KIKOzolder deze herfstvakantie.

 

Een vleugje teleurstelling passeert mijn gedachten maar ik kan niets aan de situatie veranderen. Het ligt buiten mijn mogelijkheden. Het is nu eenmaal wat het is...

 

Kortsluiting...

 

Ik vind het zo belangrijk en zeker nu in deze tijden dat kinderen de kans krijgen om hun belevenissen, gedachten en gevoelens te uiten en te verwerken via creativiteit en zonder woorden. Dat ze een manier aangereikt krijgen om te oefenen om op de pauzeknop te duwen en de stilte en de rust binnen zichzelf op te zoeken. Dat ze mogen onderzoeken welke dingen voor hen belangrijk zijn en bij hun persoonlijkheid passen en hoe ze met mindere situaties om kunnen gaan zonder zichzelf hierbij te verliezen. Dat ze zo veel mogelijk geluksmomenten mogen beleven in deze toch wel onzekere tijden waar alles pijlsnel kan veranderen. Dat ze mogen groeien en bloeien in een sfeer van vertrouwen. 

 

En dan ontstaat er een kortsluiting in mijn hoofd maar eentje van positieve aard. Mogelijkheden naar activiteiten organiseren op een andere, coronabestendige manier flitsen door mijn hoofd. Ik laat het maar even zijn gangetje gaan en bewaar deze mogelijkheden in mijn achterhoofd tot er een overzicht ontstaat. Ik laat alles nog open en dan zien we wel wat er mag ontstaan.

 

Ik kies er bewust voor om vanuit vertrouwen in dit proces te gaan staan zodat het onmogelijke mogelijk mag worden. Van zodra het nieuwe mag ontstaan, informeer ik jullie hier graag over.

 

Draag zorg voor jezelf en de anderen en geniet van ieder moment.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.