Ouder-kind verbinding: IMBOLC

Gepubliceerd op 31 januari 2023 om 20:48

IN VERBINDING MET UW KIND IMBOLC VIEREN.

Met de natuurfeesten vieren we de overgangen tussen de verschillende seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen energie en de natuur toont dan haar krachten verbonden met het seizoen. De seizoenstroom nodigt ons uit om evenwichtig in het leven te staan. 

Met Imbolc vieren we het einde van de winter met haar kracht van stilte, rust en het naar binnen keren. We kijken tijdens het natuurfeest uit naar de lente met haar kracht van hoop, licht en vruchtbaarheid. Imbolc is daardoor het feest van het wonder en de wensen!

Imbolc vier je tussen 31 januari en 2 februari en is een ideaal moment om stil te staan bij de wensen die we in ons dragen en waar we onze focus op willen leggen.

 

RITUEEL IMBOLC.

Met dit ritueel vier je samen met jouw kind het terugkerende licht en zetten jullie jullie wensen kracht bij!

 

Benodigdheden:

  • 1 appelsien of mandarijn per persoon
  • olijfolie of een andere plantaardige olie
  • bloembol of bloemzaadjes gemengd met wat natte aarde tot een bol
  • een plekje in de tuin waar je kan planten of een bloempot met aarde
  • eventueel elfenwijn: opgewarmde melk met honing en een snuifje vanille

 

Appelsienkaars maken.

Neem de appelsien en snij deze dwars doormidden met het kroontje naar boven. Je snijdt dus niet door het kroontje.  Haal voorzichtig het vruchtvlees er uit zodat er aan de onderkant een steeltje blijft zitten. Dit wordt straks het lontje voor de appelsienkaars. Het vruchtvlees mag je opeten dat heb je niet meer nodig. Giet in de appelsienschil met het steeltje olijfolie of een andere plantaardige olie. Dompel het steeltje voorzichtig onder in de olie. Wacht nu minstens 10 minuten zodat het steeltje de olie goed kan opzuigen.

 

Wensenbol visualiseren.

Net zoals de natuur heel wat wensen, zoals kleurrijke bloemen, groene blaadjes en schattige babydieren, in zich draagt, zo heb jij vast ook heel wat wensen in jou. Imbolc is het moment om een wens uit te kiezen die je graag in vervulling ziet gaan. 

Neem een bloembol in jouw hand en denk aan jouw wens. Stel je nu eens voor dat jouw wens nu uit zou komen. Wat zou er dan gebeuren? Wat zou jij doen en zeggen wanneer jouw wens uitkomt? Hoe zou jij je voelen op dat moment? Blaas nu deze energie bij het uitkomen van jouw wens in de bloembol en vorm hem zo om tot jouw wensenbol.

 

Imbolc Ritueel. (enkel onder toezicht van een volwassene)

Neem voorzichtig jouw appelsienkaars, het vruchtvlees en jouw wensenbol mee naar buiten.

Maak een kuiltje in de aarde. Neem jouw wensenbol en leg dit in het kuiltje. Denk hierbij aan jouw wens die jij graag waar wilt maken. Bedek het met een beetje aarde en plaats dan de appelsienkaars er boven op. Zorg ervoor dat de kuil net diep genoeg is zodat de appelsienkaars mee ingegraven is. Doe de appelsienkaars aan en kijk naar het vlammetje. De aarde geeft jouw zaden eten, drinken & vruchtbaarheid en de appelsienkaars geeft jouw zaden licht en warmte. Net zoals jouw bloembol gaat groeien zo gaat ook jouw wens groeien wanneer je het tijdig aandacht geeft en de nodige stappen neemt. Zo kan je zien hoever het met jouw wens staat.

Je kan bij het brandende appelsienkaarsje nog genieten van de elfenwijn.

 

Ik wens jullie een hoopvol en verlicht Imbolc toe!

 

Naddy.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.