HELENDE VERHALEN: DE zonne ENERGIE bloem

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 15:35

Helende verhalen zijn een reeks verhalen die klein maar ook groot begeleidt om in hun innerlijke kracht te gaan staan om van hieruit hun LEVEN te leven.

Elk verhaal behandeld een ander thema en is geschreven vanuit mijn hart en vanuit mijn liefde voor kinderen. Ik neem jullie graag mee naar een wereld vol creativiteit, warmte, liefde, openheid, en speelsheid. Een innerlijke reis waar jij jezelf mag ontdekken zoals jij bedoeld bent om te zijn vanuit liefde en veiligheid. Binnen de helende verhalen zijn er grondingsverhalen, innerlijk kindverhalen en innerlijk kompasverhalen.

 

Het helende verhaal van de zonneENERGIEbloem hoort bij de grondingsverhalen. Het ondersteunt in het verkrijgen en behouden van positieve energie. Het laat je op zoek gaan naar die mensen, dingen en gebeurtenissen die jou energie schenken in plaats van energie nemen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jouw batterij steeds opgeladen is met positieve energie om jouw zielstaak hier op aarde te manifesteren.

Kan jouw kind extra ondersteuning gebruiken bij het in zijn/haar kracht gaan staan?

Speciaal voor hen is er de coaching KRACHTIG KIND ontworpen rond de helende verhalen.

 

Je kan één van de helende verhalen hieronder lezen met enkele verwerkingsopdrachten.

 

DE zonneENERGIEbloem.

 

Aan de rand van het stiltewoud staat een grote zonnebloem te schitteren met haar bloemblaadjes van goud. Elke morgen wanneer de zon gaat opkomen, vouwt de zonnebloem haar mooie bloemblaadjes voorzichtig open. De zon bezorgt haar bergen energie en kracht waar de bloem de hele nacht op heeft gewacht.

 

De stralen verwarmen de zonnebloem diep van binnen, zo kan haar prachtige dag beginnen. Het liefste wat de zonnebloem doet, is genieten van die prachtige, warme gloed. Het verwarmt haar hart met liefde en kracht, de zon laat haar bloeien in al haar pracht.

 

Wanneer de zon van plaats verandert gedurende de dag, dan volgt de zonnebloem spontaan haar lach. Haar batterijen laden helemaal op en voorziet de bloem van een energiereserve van de wortels tot aan de top.

 

Zo kan ze op mindere zonnige dagen toch genieten van de energie die haar talent van haar vragen. Terwijl ze geniet van de zon haar energie en warmte laat de zonnebloem haar talent werken in alle rust en kalmte.  

 

Ze maakt iets lekkers en voedzaam voor de dieren om hen in de winter met een lekkere en voedzame maaltijd te plezieren. Zo heeft ze in haar hart wel 100 gouden pitten waar alle kracht en energie van de zon in zitten. Gedurende de hele zomer werkt ze hier elke dag in stilte aan. En wanneer de herfst aanbreekt, is haar werk voor dit jaar gedaan. Ze bewaart de zonnepitten nog diep van binnen voor wanneer de dieren geen voedsel meer kunnen vinden.

 

Dan laat ze haar grootste schat los en strooit haar gouden zonnepitten uit over het mos. De dieren smullen hun buiken vol en bewaren nog wat extra zonnepitten in hun dierenhol. Zo hebben ze voldoende eten voor hun lege magen tijdens de koude en witte winterdagen. De pitten geven de dieren niet enkel energie maar ook warmte om de winter te doorkomen in alle rust en kalmte.

 

Sommige van de gouden zonnepitten blijven echter liggen op de bodem van het bos. Ze liggen zachtjes te slapen op een bedje van heerlijk zacht, groen mos.

 

Tot ze tijdens de lente de eerste zonnestralen voelen dan begint er diep van binnen van alles te woelen. De zonnepitten ontkiemen en de eerste wortels komen buiten de pitten wriemelen. Ze zuigen de rode energie van moeder aarde op in zich. En zo ontstaan er nieuwe energiebloemen die groeien naar het gouden zonlicht.

 

Aan de rand van het stiltewoud staat nu niet 1 grote zonnebloem te schitteren met haar bloemblaadjes van goud. Er staat een gouden veld vol zonnebloemen te genieten tussen de vele groene grassprieten. En elke morgen wanneer de zon gaat opkomen, vouwen de zonnebloemen hun mooie bloemblaadjes voorzichtig open. De zon bezorgt hen bergen energie en kracht waar de bloemen de hele nacht op hebben gewacht.

 

Hieronder kan je nog enkele suggesties vinden om een beter beeld te krijgen van jouw oplaadpunten. 

 

Mindfulness: van zaadje tot zonnebloem. Beeld in houdingen uit hoe de pit groeit tot een grote, stevige zonnebloem boordevol energie en talenten. 

Mindfulness: proeven van zonnebloempitten. Bekijk eerst de zonnebloempit aandachtig langs alle kanten. Wat valt jouw op aan de zonnebloempit? Ruik daarna aan de zonnebloempit en neem de geuren bewust in jou op. Proef tenslotte de zonnebloempit zonder er op te bijten. Waar proeft de zonnebloempit naar? Wat gebeurt er allemaal in jouw mond? Bijt nu traag op de zonnebloempit en voel wat er in jouw mond gebeurt? Waar smaakt de zonnebloempit nu naar? Is het zoals je had verwacht?

Yoga: de zonnegroet. 

Creatieve verwerking en reflectiemoment: tekenen van een zonnebloem. Teken of schilder een zonneENERGIEbloem. Schrijf in elk bloembaadje jouw oplaadpunten op. Bij welke mensen, dingen en gebeurtenissen word jij blij en krijg jij energie van? In het midden, in het hart van de bloem schrijf jij jouw talenten op waarmee jij de wereld een beetje mooier mag maken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.