GENIETMOMENT: EEN NATUURMANDALA MAKEN TIJDENS EEN BOSBAD

Gepubliceerd op 16 april 2020 om 09:49

Het doen van een GENIETMOMENT biedt jouw kind de mogelijkheid om bewust ME-TIME te integreren. Even ontsnappen aan de druk en gejaagdheid van de maatschappij. De GENIETMOMENTEN bieden jouw kind de kans om met meer ADEMRUIMTE in het leven te gaan staan. 

 

Post foto's van je oefeningen of creaties op instagram of facebook met #KindInKunstOntmoetingen.

GENIETMOMENT: EEN NATUURMANDALA MAKEN TIJDENS EEN BOSBAD

Bosbaden of forest bathing vindt zijn oorsprong in Japan waar het Shinrin-yoku wordt genoemd. Je vertoeft dan in een bosrijke omgeving. Door meditatief te wandelen sta je met meer bewustzijn in het leven en maak je bewuster contact met jouw omgeving en jezelf.  

Je gaat een wandeling maken met jouw zintuigen in een bos of een natuurpark wanneer er geen bos in jouw omgeving is. Wandel traag door het bos en zie het bos door jouw ogen, jouw oren en jouw huid. Luister naar de geluiden van de bladeren die ritselen in de wind, hoe jouw voeten de takken en blaadjes laten kraken onder jouw voeten, hoe de vogels hun mooiste lied voor jou fluiten, ... Voel de wind, de regen, de warmte of de koude op jouw huid.  Kijk naar alle kleuren in de natuur. Kan jij alle kleuren van de regenboog terugvinden?  Wie kan er goed speuren en dieren ontdekken. Hou maar eens een wedstrijdje met jouw broer of zus, jouw mama of papa. Snuif de geur van de natuur op in het diepste van jouw longen en adem diep in en uit. 

Stop even bij een rustig plaatsje in het bos. Verzamel allemaal schatten uit de natuur zoals dennenappels, takken, blaadjes, ... Alle dingen die je mooi vind. Maak nu een bosmandala, een kunstwerkje met jouw schatten uit de natuur.

Geniet van de rust uit het bos en van de rust in jouw lichaam.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.