JIHAA CORONA TIME!

Gepubliceerd op 16 mei 2020 om 12:00

Een ongepaste titel? Het is maar hoe jij het bekijkt en beleeft... 

 

Met alle respect voor wat corona aan negatieve dingen meebrengt, maar ik vind de corona time echt JIHAA! In heel deze periode nam ik de mogelijkheid om me volledig los te koppelen van de maatschappij en beleefde ik heel mooie dingen:

 

  • Ik leef volgens MIJN BIORITME. Ik heb de luxe om nu te gaan slapen en op te staan volgens mijn innerlijke klok. Geen wekker die 's morgens schreeuwt dat het tijd is om op te staan. Gewoon luisteren naar mijn lichaam en leven volgens mijn systeem. En nee, ik lig niet tot 's middags in mijn bed!
  • Ik krijg MEER TIJD voor mijzelf en mijn gezin doordat ik nu maar 1 keer in de 2 of 3 weken ga winkelen, uitgezonderd de groentewinkel. Voorheen bezocht ik wel bijna elke dag een winkel. In mijn hoofd moest ik een weekplanning opstellen van wat we zouden gaan eten wanneer ik voor langer dan 1 of 2 dagen een voorraad zou meebrengen. Ik leef volgens mijn gevoel en een vast schema past niet echt in deze manier van leven. Ik wil graag op de dag zelf kunnen voelen wat we gaan eten. Maar door minder vlees en meer basisproducten aan te kopen, merkte ik gaande weg dat er heel veel mogelijkheden zijn om toch op de dag zelf te beslissen wat er op tafel verschijnt. De verschillende bewaartechnieken komen hier ook goed van pas.
  • Mijn voorraadkast is nu nog meer gevuld met PURE BASISPRODUCTEN dan voorheen. Maar wat fabriceer je daar dan mee? Op het internet kan je heel wat schatten vinden om van die gezonde basisproducten (h)eerlijke maaltijden te maken. Deze week experimenteerde ik met rabarber-jam zonder suiker en een zaden-en pitten cracker. In het verleden stond er zo ook al brood, pasta, pizzadeeg, bouillonpasta, yoghurt, choco, wafels, ontbijtgranen en tal van andere recepten op mijn planning. Ik vind het heerlijk om vanuit een basisrecept mijn eigen variant te ontdekken. Slaafs een recept volgen, zit er hier niet in. Meestal met een lekker resultaat maar af en toe worden onze kippen ook verwend met een minder resultaat!
  • Ik vatte terug mijn idee op om deels ZELFVOORZIENEND te zijn in groenten en fruit. Vorige jaren plantten we al enkele fruitbomen aan. We konden reeds genieten van heerlijke peren en appelen. Dit jaar willen we ons assortiment uitbreiden met pruimen en misschien ook wel kersen. Ik koos bewust voor laagstammige fruitbomen omdat wij een dorpstuin hebben. We hebben ook vier moestuinbakken op hoogte en die staan op onze oprit. We hebben een zeer lange oprit dat in het verleden een verloren ruimte was. Na wat leeswerk begon ik in het begin van corona met het voorzaaien in de woonkamer en nu staan deze plantjes netjes te glunderen in onze bakken. In het rotatiesysteem van het vierkante meter tuinieren zouden deze bakken ons toch wat van groenten kunnen voorzien. Ik ben benieuwd wat dit als leek zijnde ons gaat opleveren. In de nabije toekomst droom ik nog van samen tuinieren met andere gezinnen...
  • Mijn ENERGIE is meer in BALANS doordat ik niet meer leef in het opgelegde maatschappelijke ritme. Ik kies ook meer bewust om mijn tijd te besteden aan activiteiten die er voor mij echt toe doen. Hierdoor zijn er minder energievreters aanwezig waardoor ik mijn energiepeil gedurende de dag hoog kan houden. De activiteiten waar ik bewust voor kies, bezorgen me over het algemeen meer energie dan dat ze van mijn lichaam vragen. Waar ik vroeger al vermoeid opstond, is er nu ruimte voor ontwaken met een volledig opgeladen batterij.     
  • Hierdoor kwam de goesting er weer om aan mijn CONDITIE te gaan werken. Samen met de dochter begonnen we vol goede moed aan een start-to-run-schema. Ik met net iets meer enthousiasme dan de dochter. En deze week gebeurde het waar ik naar streefde: ik perste de eerste 5 km joggen terug uit mijn benen. Wel te verstaan in nog een slakkentempo want mijn studentcoaches hadden mij ingefluisterd dat mijn hartslag vooral laag moest blijven. Wat een heerlijk gevoel! De adrenaline gierde door mijn lichaam. Een surplus aan heel dit joggen is dat ik tijdens het lopen inspiratie ontvang over wat ik nog verder wil uitwerken in dit leven.
  • En zo kom ik bij mijn KERNTAAK: onze toekomst, onze kinderen begeleiden om bewust in verbinding te blijven met wat er echt toe doet. Misschien zag je al op de website van KIKO het volgende aanbod: MIND, BODY & SOUL. En ergens ontspruit er een programma voor volwassenen maar daarvoor wacht ik nog op extra inspiratie. Misschien nog een toerke extra joggen de volgende keer. 

 

 mijn bioritme - meer tijd - pure basisproducten - zelfvoorzienend - energiebalans - conditie - kerntaak

 

Terugkeren naar wat er echt toe doet.

Terugkeren naar de basisprincipes van het leven.

Terugkeren naar leven zoals onze voorouders het deden met de luxe van nu.

 

Dus hierdoor vind ik CORONA TIME JIHAA! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.