LEVEN IN VERTROUWEN!

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 13:26

Ik ben ondertussen de tel kwijt van het aantal weken dat corona op bezoek is... 

 

Wij krijgen vnl. de negatieve kant van corona te zien door de media. De kant die gebaseerd is op angst. Het aantal doden, de economische crisis, de regering die het precies zelf niet meer weet, het land dat voor een groot deel op zijn gat ligt... 

Maar ook de pijn, het leed en het verdriet dat het met zich meebrengt en waar ieder van ons op de één of andere manier met geconfronteerd wordt. 

De werkdrukverhoging van mensen in de zorg, de voeding en alle andere sectoren die nu meer dan ooit zich moeten inzetten. Ik gun hen ook de NOODstop en de welverdiende ADEMpauze!

 

Want dit is wat mijn gezin en ik met 2 handen hebben aangegrepen: de NOODstop en de ADEMpauze

Wij leven nu van dag tot dag en bekijken het leven vanuit een positieve, roze bril. 

Wij kiezen bewust om te leven in VERTROUWEN in plaats van angst!

 

  • Wat een heerlijke rust mogen we ervaren wanneer we een wandelingetje maken. Je hoort en ziet de natuur een sprongetje maken van plezier! De natuur herstelt zich wonderbaarlijk in een recordtempo! Het verstoorde evenwicht door de mens wordt weer in balans gebracht. Het lijkt of de natuur de touwtjes weer even in eigen handen neemt met corona. Ik hoop dat het dit mag blijven doen maar dan zonder corona.
  • We zitten in een tijdloze periode waar wij het heerlijk vinden om ons eigen levensritme te volgen. (al gooit het thuisonderwijs wel wat roet in ons schema , maar nog steeds veel beter dan de rush van voorheen)
  • We zijn helemaal of voor een groot deel ontkoppeld van de verwachtingen en de druk die de maatschappij en wijzelf ons oplegden. Weer verbinding maken met onszelf en ons gezin. Al is thuiswerken met kids ook een hele kunst!
  • Vanuit het onderwijs wordt er een selectie gemaakt van het basisaanbod dat leerlingen moeten krijgen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het onderwijs deze inzichten meeneemt naar verdere schooljaren waardoor onze kinderen weer gewoon kinderen mogen zijn i.p.v. een product van...!
  • We worden door corona met de feiten op onze neuzen geduwd wat betreft werkelijk belangrijk is in het leven! 

 

GEZONDHEID - VERBINDING - RESPECT - OPENHEID - TALENTEN - NATUUR - ZORG - PUURHEID - BEWEGING


Laat dit net alle dingen zijn waarvoor Kind In Kunst Ontmoetingen staat! Voor een goede GEZONDHEID is het ook voor onze kinderen belangrijk dat zij op regelmatige tijdstippen aan de NOODstop mogen trekken voor een welverdiende ADEMpauze. KIKO is een plaats waar vanuit RESPECT, OPENHEID en ZORG activiteiten worden aangeboden die kinderen uitnodigt om VERBINDING te maken met zichzelf en de NATUUR. Via yoga, mindfulness en kampvuurverhalen maken kinderen verbinding met hun PUURHEID en hun TALENTEN. Het zet een innerlijke stroom in BEWEGING die de kinderen via beelden naar buiten brengen door te creëren met verf, krijtjes of klei.


Gun jij jouw kind de NOODstop om op regelmatige basis een ADEMpauze in te lassen? 


Bekijk dan het aanbod van KIKO via deze link: https://www.kikoarendonk.be/aanbod-kinderen.

 

Zorg goed voor jezelf en je naasten en hopelijk tot snel!

liefs,

Naddy

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.