De levenscyclus van de natuur.

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 09:48

GEZONDE BALANS

Voor een gezonde balans heeft de natuur een levenscyclus waar heel het planten- en dierenrijk zich aan houdt. Met uitzondering van de mens die dacht dit niet nodig te hebben door te blijven gaan. De levenscyclus van de natuur bestaat uit 4 fases, nl. de 4 seizoenen. Elk seizoen neemt de tijd, de ruimte en de rust om zijn eigenschappen tot uiting te laten komen. De natuur biedt deze levensles ons het hele jaar door aan. Elk jaar opnieuw... Maar wij zijn te druk bezig geweest met onze prestatiegerichte maatschappij. Tot nu, tot de natuur besliste dat het niet meer verder kon op deze manier en ons een halte toeroept.

Wij als mens bevinden ons op dit moment in één van de zwaarste stormen van de HERFST: Corona. Maar in de herfst laat de natuur ook al haar kleuren zien. Het krachtige rood, het felle oranje en het warme geel kleurt onze omgeving. De natuur toont zijn innerlijke kracht om de storm te kunnen trotseren. Ze keert naar binnen en laat los wat ze niet meer nodig heeft.

Het bereidt zich voor op de rust tijdens de WINTER waar de vrieskoude alles laat verstillen. De planten en dieren keren terug naar binnen en houden een winterslaap. De sneeuwvlokken leggen een zacht, wit deken over de natuur om het te beschermen met liefde. De herstelperiode kan beginnen!

In de LENTE maakt de natuur plaats voor het nieuwe. Voor alle dingen die er echt toe doen, die belangrijk zijn om de balans te bewaken. De dagen worden langer, het zonlicht doet het leven weer ontkiemen. Bladeren, bloesems en bloemen komen te voorschijn. De dieren ontwaken uit hun stille periode en houden een grote schoonmaak of bouwen een nieuw nest. Nieuw leven wordt geboren, hoop en vertrouwen in een betere toekomst.

En dan knalt de natuur in de ZOMER! Dit is wie ze werkelijk is. Ze laat ons genieten van al haar pracht en praal. Ze is op en top zichzelf, niet meer en niet minder. Ze voorziet ons in al onze behoeften, zo maar voor niets.

TIJD, RUIMTE, MOEITE & KRACHT

De natuur is heel duidelijk. Om haar balans te herstellen, roept ze ons tot de orde! Ook wij zijn een deel van de natuur en dienen mee te bewegen met de natuurlijke levenscyclus.

Wanneer nam jij nog de tijd om te voelen welke waarden in jouw leven er echt toe doen en welke niet?

Wanneer nam jij nog de ruimte om stil te worden en echt verbinding te maken met jouw binnenwereld?

Wanneer nam jij nog de moeite om grote schoonmaak te houden in jouw leven?

Wanneer nam jij nog de kracht om dat wat werkelijk bij jouw past ook om te zetten in daden?

 

VISIE

Wel de natuur nodigt ieder van ons nu uit om terug in te stappen in haar levenscyclus. Om terug ons eigen leven in handen te nemen en onze eigen waarden en normen na te leven. Want dit is wat wij doorgeven aan onze kinderen, onze toekomst. Zij kopiëren wat ze van hun ouders en omgeving zien en passen dit toe in hun levensverhaal. Kinderen hebben van nature voeling met hun binnenkant, met hun ware kern en kwaliteiten. Laten we de rollen even omdraaien en onze kinderen als voorbeelden nemen. Kopieer hun waarden en normen en sta weer met veel vertrouwen en liefde in het leven!

KIKO organiseert activiteiten waarbij kinderen uitgenodigd worden om in verbinding te blijven met hun ware zelf. Leven vanuit hun innerlijke krachten zodat zij mogen openbloeien tot wie ze werkelijk bedoeld zijn om te zijn. Vanaf morgen zal KIKO regelmatig activiteiten posten om kinderen (maar ook volwassenen) hierbij te ondersteunen. We starten met een duomassage van de magische boom!

 

Draai de rollen om en sta weer als een kind in de wereld!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.