YOGA: RELAXATIE & WEERBAARHEIDSDAGEN

 

Dit zijn coachingsdagen waarbij uw kind in een kleine groep begeleidt wordt in relaxatie, innerlijke rust, de waardes veiligheid & grenzen aangeven, sociale vaardigheden  zelfvertrouwen, eigenwaarde en weerbaarheid.

 

Nieuwe locatie midden in het groen in de Rode Del te Arendonk waar buiten spelen en coachen centraal staat vanuit fantasie, creativiteit en verbinding!

 

Beperkte inschrijvingen tot max. 12 deelnemers. 

Ik werk tijdens deze dagen met de energie van uw kind en zijn of haar lotgenootjes.

Ik werk met yoga, mindfulness, pranayama, massages, sprookjes, natuurrituelen, vriendenprogramma en creatief coachen. 

 

De relaxatie & weerbaarheidsdagen vinden plaats gedurende 2 of meerdere dagen van 9u tot 15u30 te Arendonk. 

U kan bij uw mutualiteit een aanvraag doen tot terugbetaling van een deel van het inschrijvingsgeld. 

Beschik je over een vrijetijdspas? Dan kan je genieten van een korting zolang er open plaatsen zijn. Termijnbetaling is ook mogelijk.

CONTACTEER MIJ VRIJBLIJVEND VOOR MEER INFO

 

BOEK DE RELAXATIE & WEERBAARHEIDSDAGEN TIJDENS DE PAAS - en ZOMERVAKANTIE.

Datum: maandag 12, dinsdag 13 & woensdag 14 augustus 2024

Uur: van 9u tot 15u30.

Locatie: Arendonk 

Leeftijd: 4 t.e.m. 10 jaar

 

Je plaatsje is gereserveerd na het ontvangen van het inschrijvingsgeld op het KIKO rekeningnummer. 

Tot 1 maand voor het kamp kan je gratis annuleren, nadien wordt de helft van het inschrijvingsgeld aangerekend.

KINDERRELAXATIE & WEERBAARHEIDSDAGEN IN 2024!

De kracht van sprookjes.

 

Er was eens...

"Als je wilt dat je kinderen intelligent zijn, lees ze dan sprookjes voor. Als je wilt dat je kinderen briljant zijn, lees ze dan meer sprookjes voor."

Albert Einstein.

De achterliggende boodschap is dat het lezen van sprookjes belangrijk is, omdat ze de verbeelding stimuleren. En volgens Einstein is verbeelding belangrijker dan kennis, omdat kennis beperkt is en verbeelding oneindig. Verbeelding stimuleert vooruitgang en vooruitgang is de bakermat van evolutie.

Daarnaast kunnen kinderen zich identificeren met de verschillende personages en via beeldtaal hun emoties & belevingen beter doorvoelen, begrijpen & verwerken. 

In de wereld van kinderen is de verbeeldingskracht nog oppermachtig. Fantasie en werkelijkheid zijn zelfs zo met elkaar verweven, dat wanneer ze met hun verbeeldingskracht een oplossing verzinnen – of die horen tijdens het luisteren naar een verhaal – dit voor hen bijna hetzelfde is als de oplossing beleven. Voor even ís een kind het personage in zijn favoriete sprookje. Dan heeft het net zoveel moed, is het net zo vindingrijk en heeft het evenveel geluk als zijn held. En omdat wat een kind in zijn fantasie (mee)beleeft bijna echt is, werken die beelden door in zijn dagelijks leven.

De beeldtaal van sprookjes spreekt oer-gevoelens uit de voortalige verbeeldingstijd aan. Ze spreken tot je hart en intuïtie, in plaats van tot de ratio die we na ons 3 jaar eigen maken. Rouw, jaloezie, ijdelheid, afwijzing, hebzucht, angst of verwarring worden in sprookjes niet uitgelegd maar visueel verbeeld, vaak in handelingen. 

... en ze leefden nog lang en gelukkig!