VERSTILLEN om te HERBEGINNEN...

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 19:10

Er kwam onverwacht bezoek in onze wereld: Corona. Tot hiertoe is ze nog niet bij KIKO op bezoek geweest. (dat denken we toch...) En dat proberen we zo te houden. Alle KIKO activiteiten staan daarom on hold. 

Twee weken is het al stil op de KIKOzolder. Geen vrolijke snoetjes voor de genietmomenten, de mindfulness of yoga...

Corona brengt een heel duidelijke boodschap met zich mee. De manier waarop wij in het leven staan, waarop wij zorg dragen voor elkaar, waarop wij zorg dragen voor de natuur wordt door haar in vraag gesteld. De natuur gaf de laatste maanden al tal van waarschuwingen dat het uit balans is door het toedoen van de mens: bosbranden, natuurrampen, stormen... Het kan onze manier van leven niet meer aan. Maar wij gingen door... En nu leert de natuur ons op een harde manier dat het genoeg geweest is en we zo niet verder kunnen. Het legt letterlijk de hele wereld stil door het virus Corona door de wereld te jagen. Het duwt op de noodknop en schreeuwt STOP! Zodat de natuur kan beginnen herstellen van al wat wij haar aandeden.

Eerst kwam er bij de mens een golf van ongeloof en ontkenning: zo erg zal het toch wel niet zijn. Nadien verscheen er boosheid en weerstand bij een deel van de bevolking: al die maatregelen zijn TE overdreven. Daarna stroomde er onzekerheid en angst door de aderen van de mens: de overlevingsmodus werd geactiveerd en mensen begonnen te hamsteren. En als laatste stak de solidariteit de kop op: SAMEN kunnen we dit aan!

Ik grijp deze TWEEDE KANS van de natuur gretig met beide handen nog meer aan! Mijn ontkoppelingsproces van de maatschappij is al enkele jaren aan de gang. Met het oprichten van KIKO als resultaat. Ik maak er nu even een sprintje van!  Ik hoop met heel mijn hart ieder van jullie ook!

Gedurende de voorbij week leef ik met mijn gezin in en rondom ons huis. We genieten van elkaar, van de natuur want die bloeit in al zijn pracht verder de lente in, maar vooral van de stilte en de rust! Geen gehaaste maatschappij, geen ochtendstress, geen geMOET, gewoon er ZIJN. In de plaats komt er mediteren, yoga, ademhalingsoefeningen, zaaien maar vooral voelen. Niet meer en niet minder. Terugkeren naar de kern, naar de basis. Terug keren naar één worden met de natuur en met MIJN lichaam. Zonder verwachtingen en oordelen van onze gehaaste en prestatiegerichte maatschappij! 

Naast alle ellende (die we jammer genoeg nodig hebben om de mens wakker te schudden) heeft Corona een heel mooie en waardevolle boodschap. Ze schenkt ons een tweede KANS om anders in het leven te staan. Om te kiezen voor dat waar jij als mens voor wilt staan. Door te verstillen en terug contact te maken met je kern geeft Corona je de tijd om na te denken hoe je na de storm zou willen herbeginnen aan JOUW leven.

Ik hoop dat wij na dit bezoek van Corona dit cadeau ook aan alle mensen kunnen schenken die nu niet in de mogelijkheid zijn om (gedeeltelijk) op de pauzeknop te duwen doordat ze verder moeten werken. Doordat ze voor onze zieken zorgen, doordat ze ons voorzien van voeding en medicijnen, doordat ze er op 1 of andere manier er voor zorgen dat wij Corona het land uit kunnen sturen. 

 

IK zeg JA tegen het LICHT!

 

In de DUISTERNIS groeit angst, onzekerheid, prestatiegerichtheid en negativiteit! We vertoeven al een veel te lange periode in deze duisternis. Een donkerte die er voor gezorgd heeft dat we niet goed omgingen met de natuur, met de medemens maar in eerste plaats met onszelf.

Ik kies bewust voor LICHT dat gepaard gaat met vertrouwen, positiviteit en oordeelloosheid. Het wordt tijd om de duisternis te bestrijden met licht. Wanneer elk van ons vanuit vertrouwen en positiviteit in het leven gaat staan dan verdwijnt de duisternis als vanzelf.

 

IK zeg JA tegen de LIEFDE!

 

LIEFDE overwint alles. Waar men liefdevol en respectvol met elkaar en de natuur omgaat, daar is alles mogelijk! Daar kan ieder mens zijn zoals hij werkelijk is. Daar kan de natuur in alle glorie groeien en ons voorzien van alle dingen die we nodig hebben. Daar is er een overvloed aan alles! Daar verdwijnt de hebzucht en angst voor tekortkomingen als vanzelf.

Door vanuit liefde verbindingen met elkaar aan te gaan ontstaat empathie en echte verbindingen. Geen vluchtig contact maar echte connecties. Het SAMEN gevoel ontspruit uit het niets en mensen gaan weer oprecht interesses hebben in elkaar en voor elkaar tijd vrij maken. 

 

IK zeg JA tegen MIJN leven!

 

Vanuit LICHT en LIEFDE zeg ik JA tegen MIJN leven! Vanuit vertrouwen herbegin ik mijn tweede kans.

Voor mij betekent dit:

  • nog meer mijn lichaam voelen en handelen vanuit mijn lijf
  • nog meer ontkoppelen van de maatschappij
  • nog meer tijd vrij maken voor activiteiten die mij energie geven
  • nog meer investeren in de mensen om mij heen
  • nog meer momenten op de KIKO-zolder organiseren zodat onze toekomst; onze kinderen in verbinding mogen blijven met hun kern. Zodat ze hun kwaliteiten kunnen bewaren en van hieruit hun EIGEN LEVEN vorm kunnen geven in een gezonde maatschappij dat gebaseerd is op vertrouwen, licht en liefde!

 

IK WENS IEDER VAN JULLIE VEEL RUST EN STILTE TOE OM DE NIEUWE KANSEN DIE KLAAR LIGGEN NA CORONA MET BEIDE HANDEN AAN TE NEMEN OM EEN WERELD TE CREËREN DIE VERTREKT VANUIT LICHT, LIEFDE EN VERTROUWEN!

 

Zorg goed voor jezelf en je medemensen.

Naddy

Reactie plaatsen

Reacties

Joey faes
4 jaar geleden

Liefste Naddy, wat een prachtig geschreven tekst! Een tekst die me ontroerd omdat ik het helemaal met je eens ben. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat na dit alles er vele mensen wakker geworden zijn en dat we samen een mooiere, nieuwere maatschappij mogen vormen. 1 uit liefde en licht! 💛

KIKO
4 jaar geleden

Dank je wel voor je mooie woorden Joey!

Mirella Willekens
4 jaar geleden

Liefste naddy,

Hartelijk dank voor de mooie boodschap.
Leuk om positiviteit te lezen
Hou jullie gezond
Lieve gr zoella en mirella

Debby
4 jaar geleden

Mooi geschreven vanuit je kern. Ik heb het met veel belangstelling gelezen. Ik deel je mening helemaal! Succes op je pad zus!