GROEIGROEP YOGA KIND

YOGA KIND is een BEWUSTWORDINGstraject voor het LICHAAM waarbij uw kind zijn/haar lichaam bewust leert VOELEN en BEGRIJPEN

 

We brengen BINNEN naar BUITEN via CREËREN van INNERLIJKE BEELDEN.

ZORGT VOOR O.A. ONTSPANNING, CONCENTRATIE EN GRENZEN STELLEN

 

Wat mag je verwachten?

Observeren en bewust worden van het lichaam door het uitvoeren van asana's.

Grenzen stellen door het lichaam bewust te voelen.

Actieve aandacht en focus voor wat je op dat moment doet.

Uitdrukken in beelden en/of woorden hoe je je van binnen voelt.

Integreren van yoga technieken in het dagelijkse leven.

 

TRAJECT AVONTUREN YOGA

Tijdens de avonturen yoga ga je bewegen, ontdekken, ontspannen en fantaseren vanuit een belevingsverhaal of een prentenboek. Thema's die aanbod kunnen komen zijn: vrienden, herfst, kabouters, Sinterklaas, Kerstmis, Pipi Langkous, piraten, indianen, carnaval, feest, lente, bloemen, vakantie, Pasen, reizen, ... . Op het einde van elke les creëren de kinderen hun ervaringen in beelden op papier. Zo zetten ze kracht bij hun belevenissen. 

TRAJECT CHAKRA YOGA

Tijdens de chakra yoga maak je kennis met de chakra's of de energiebanen in het lichaam door het uitvoeren van meditaties, affirmaties & houdingen. De kinderen creëren hun ervaringen in een regenboogwerk en krijgen een affirmatieboekje op het einde van de reeks mee naar huis.

TRAJECT KUNDALINI YOGA

Tijdens de kundalini yoga maak je de levensenergie in het lichaam wakker door het uitvoeren van pranayama's (ademtechniek), vrolijke mantra's (helende klanken), unieke mudra's (handposities) en uitdagende meditaties (verbeeldingskracht). 

TRAJECT PARTNER YOGA

Tijdens de partner yoga ga je samenwerken en je afstemmen op de ander en voer je samen een houding uit.  Samen ga je op een speelse manier op zoek naar balans, kracht, concentratie en ontspanning. De kinderen creëren op het einde van de les hun ervaringen in een gezamenlijk beeld. Zo zetten ze kracht bij hun belevenissen. 

 

JAARTRAJECT IS EEN COMBINATIE VAN DE 4 BOVENSTAANDE TRAJECTEN.