GROEIGROEP YOGA KIND

YOGA KIND is een BEWUSTWORDINGstraject voor het LICHAAM waarbij uw kind zijn/haar lichaam bewust leert VOELEN en BEGRIJPEN

 

We brengen BINNEN naar BUITEN via CREËREN van INNERLIJKE BEELDEN.

ZORGT VOOR O.A. ONTSPANNING, CONCENTRATIE EN GRENZEN STELLEN

 

Wat mag je verwachten?

Observeren en bewust worden van het lichaam door het uitvoeren van asana's.

Grenzen stellen door het lichaam bewust te voelen.

Actieve aandacht en focus voor wat je op dat moment doet.

Uitdrukken in beelden en/of woorden hoe je je van binnen voelt.

Integreren van yoga technieken in het dagelijkse leven.

 

AVONTUREN YOGA

Tijdens de avonturen yoga ga je bewegen, ontdekken, ontspannen en fantaseren vanuit een belevingsverhaal of een prentenboek. Thema's die aanbod kunnen komen zijn: vrienden, herfst, kabouters, Sinterklaas, Kerstmis, Pipi Langkous, piraten, ... . Op het einde van elke les creëren de kinderen hun ervaringen in beelden op papier. Zo zetten ze kracht bij hun belevenissen. 

CHAKRA YOGA

Tijdens de chakra yoga maak je kennis met de chakra's of de energiebanen in het lichaam door het uitvoeren van meditaties, affirmaties & houdingen. De kinderen creëren hun ervaringen in een regenboogwerk en krijgen een affirmatieboekje op het einde van de reeks mee naar huis.

KUNDALINI YOGA

Tijdens de kundalini yoga maak je de levensenergie in het lichaam wakker door het uitvoeren van pranayama's (ademtechniek), vrolijke mantra's (helende klanken), unieke mudra's (handposities) en uitdagende meditaties (verbeeldingskracht). 

PARTNER YOGA

Tijdens de partner yoga ga je samenwerken en je afstemmen op de ander en voer je samen een houding uit.  Samen ga je op een speelse manier op zoek naar balans, kracht, concentratie en ontspanning. 

COMBI YOGA

In de combi yoga komen zowel de avonturenyoga, de chakra yoga, de kundalini yoga en de partneryoga aanbod. We verdiepen ons verder in de verschillende yogadisciplines.